Cum să alegi ținuta perfectă în funcție de forma corpului tău

Cum să alegi ținuta perfectă în funcție de forma corpului tău
Tu știi care e ținuta perfectă pentru tine? Cred că fiecare din noi am trecut cel puțin măcar o dată prin acea situație când am văzut o ținută care ne-a atras privirea, iar când am probat-o în magazin ne-am schimbat cu totul părerea despre aceasta. Ei bine, trebuie să știi că nu tu ești de vină pentru asta. Fiecare dintre noi avem forma corpului diferită, și pentru fiecare din noi există haina perfectă. Trebuie doar să știm să alegem hainele care ne avantajează și să le evităm pe cele care ni se potrivesc mai puțin.

Chiar dacă fiecare dintre noi arătam diferit, asta nu înseamnă ca nu există haina perfectă pentru fiecare tip de corp in parte. A știi sa iți alegi ținuta după forma corpului tău, nu doar că te face să arăți bine, dar te ajută și să fii mai încrezătoare. E mai puțin important dacă corpul nostru are o așa-numită formă de ‘’pară’’ sau ‘’clepsidră’’. Ce e cel mai important este să găsim un echilibru între corp și îmbrăcăminte, astfel încât ținuta pe care o purtăm să ne facă să ne simțim minunat în corpul nostru.


Acesta e unul din cele mai grozave modalități de a ne folosi de modă. Astfel, alegând ținuta potrivita, putem pune în evidență trăsăturile care ne avantajează, sau să le ascundem pe cele pe care le iubim mai puțin, folosindu-ne de croiurile potrivite.


Cum să determini forma corpului tău:


Cea mai ușoară modalitate de a determina forma corpului nostru este prin a ne măsura. Tot ceea ce avem nevoie este un metru de croitorie. Pentru a evita luarea măsurilor greșite, trebuie să purtăm cât mai puține haine.
Cum ne măsurăm corect? Ținem spatele drept și brațele în lateral. Banda de măsurare trebuie să fie strânsă pe corp fără a o comprima, deoarece acest lucru ar duce la o măsurare eronată. Acum, măsurăm următoarele părți:

· Umerii – măsurăm în jurul celui mai înalt punct al umerilor.
· Bustul – măsurăm în jurul pieptului peste cea mai mare parte a sânilor.
· Talia – măsurăm în jurul celui mai mic punct al taliei.
· Șoldurile – măsurăm în jurul șoldului, peste cea mai mare parte a fesierilor.


Care sunt cele 5 tipuri de siluete și prin ce se deosebesc între ele:


1. Silueta tip clepsidra
2. Silueta tip măr
3. Silueta tip pară
4. Silueta tip triunghi inversat
5. Silueta tip dreptunghi


 

1. Silueta tip clepsidră

Silueta de tip clepsidră se caracterizează prin talie subțire, accentuată, în timp ce lățimea umărului este aproximativ egală cu cea a șoldului. Umerii sunt ușor rotunzi, iar picioarele sunt proporționale cu partea superioară a corpului.

Ce haine se potrivesc siluetei de tip clepsidră: Femeile care au acest tip de corp trebuie să îl pună în evidență îmbrăcând proporțional partea superioară și inferioară a corpului, accentuând în același timp
talia.

 
         
 
 • Trebuie să se existe un echilibru între partea superioară si cea inferioară a corpului – fără culori/modele care ar atrage atenția fie în partea de sus, fie în partea de jos a corpului.
 • Divizați vizual silueta.
 • Optati pentru fuste si rochii de tip creion sau evazate.
 • Evitați îmbrăcămintea lipsită de formă și croiurile largi, precum și ornamentele care ies în evidență.
 • Feriți-vă de croiurile drepte care ascund talia.
 • Folosiți-vă de curele sau topuri scurte pentru a accentua talia.

Exemple de ținute potrivite siluetei de tip clepsidră:2. Silueta tip măr

Caracteristicile tipice ale formei corpului mărului sunt bustul mare, șoldurile înguste și secțiunea mediană completă. Linia umărului este mai rotundă, picioarele subțiri, iar spatele este mai lat.
Ce haine se potrivesc siluetei de tip măr: scoate în evidență punctele tale forte: sânii mari și picioarele lungi și subțiri. Datorită acestei tipologii de constituție a corpului, pentru crea un echilibru între partea superioara și cea inferioară, alege să porți haine care îți pun în evidență formele.

 
 
 • Scoateți în evidență talia folosindu-va de curele/centuri.
 • Purtați haine pe corp, evitati hainele supradimensionate.
 • Purtați culori vii în partea inferioară a corpului.
 • Evitați detaliile în zona taliei, deoarece acestea vor încărca zonă – ea trebuie să rămână cât mai simplă.
 • Alegeti decolteuri in V.
 • Optati pentru  rochii si fuste cu croiala dreapta.
  
Exemple de ținute potrivite siluetei de tip măr:


 

3. Silueta tip pară


Silueta tip pară se caracterizează prin șolduri late, care fac ca talia să fie bine definită și o linie mai îngustă a bustului și a umerilor. Pentru acest tip de siluetă, cea mai largă parte a corpului va fi în zona stomacului sau linia șoldurilor.
Ce haine se potrivesc siluetei de tip pară: Forma corpului tip pară este cel mai comun tip de corp, ceea ce înseamnă că există o mulțime de opțiuni de ținute care să vi se potrivească, dar s-ar putea să întâmpinați totuși probleme în a găsi pantaloni care vi se potrivesc perfect, în funcție de măsurătorile specifice.

 
  
 
 • Cheia pentru stilizarea acestui tip de siluetă este să distrageți atenția de la șoldurile mai late și să o atrageți spre partea superioară a corpului și pe talia bine definită.
 • Purtați culori deschise în partea superioară a corpului.
 • Scoateți în evidență partea superioară prin texturi, printuri și detalii atrăgătoare.
 • Evitați hainele largi care ascund talia.
 • Purtați culori închise în partea inferioară , evitați detaliile, modelele sau buzunarele în zona coapsei.
 • Evita pantalonii strâmți, care pun in evidenta soldurile late – optati pentru pantaloni largi  in talie sau slim, skinny.
 

Exemple de ținute potrivite siluetei de tip pară:
5. Silueta tip triunghi inversat

Silueta de tip triunghiului inversat se caracterizează prin umerii lați și bust care se îngustează până la șolduri. Femeile cu acest tip de corp au umerii mai lați decât șoldurile, cu o definiție mică sau deloc a taliei.
Ce haine se potrivesc siluetei de tip triunghi inversat: punctul cheie stă în sublinierea punctelor forte ale corpului și egalarea disproporțiilor dintre partea superioară și cea inferioară.

 
 
 
 • Alegeți haine care adaugă volum șoldurilor și care creează iluzia unei talii definite.
 • Definiți talia purtând haine care conțin detalii în jurul secțiunii mediane.
 • Reduceți aspectul de umeri lați – evitați hainele cu aspect drept sau strâmte. Optați pentru stiluri relaxate și largi, care nu pun umerii în evidență.
 • Puneti accent pe picioare – sunt potrivite fustele mini sau pantalonii slim.
 • Optati pentru fuste de tip trapez sau evazate si rochii de tip sacou.
 

Exemple de ținute potrivite siluetei de tip triunghi inversat:


6. Silueta tip dreptunghi


Silueta de tip dreptunghi este o siluetă dreaptă, care are măsurile aproape egale în umeri, talie și șolduri. Femeile cu acest tip de corp tind să fie înalte și slabe. Acestea nu au forme, talia nu este bine definită, iar fundul este destul de plat.
Ce haine se potrivesc siluetei de tip dreptunghi: Părțile superioare și inferioare ale corpului de tip dreptunghi sunt bine proporționate și creează o siluetă echilibrată. Accentul acestei forme ar trebui să fie pe definirea taliei prin ruperea tiparului de dreptunghi.
 
 • Scoateți în evidență talia  purtând culori închise  în această zonă; ex. curea.
 • Feriți-vă de hainele supradimensionate și foarte largi.
 • Încearcă să adaugi culoare în partea de sus sau de jos a look-ului tău, dar nu în jurul taliei.
 • Evitați topurile scurte care se termină în talie, deoarece aceastea vă vor evidenția lățimea taliei.


Exemple de ținute potrivite siluetei de tip dreptunghi:


 

Suport clienti 10:00-20:00

0770425700 info@contessafashion.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!